Viimeksi muokattu:

Jääkiekko

Jääkiekko
Jääkiekko vedonlyönti
Muiden joukkuepelien tavoin myös jääkiekossa joukkueen kokoonpano merkitsee paljon

Tässä opas-artikkelissa käymme läpi erilaisia vedonlyöntiin kohdistuvia asioita jääkiekkoon liittyen. Artikkelissa käsittelemme erinäisiä huomioon otettavia tekijöitä sekä annamme jälleen omat vinkkimme, miten voit parantaa omaa vedonlyöntiäsi, mutta tällä kertaa jääkiekon parissa. Tämä artikkeli on yleiskatsaus vedonlyöntiin jääkiekosta, päivittäin julkaistavat yksittäiset vinkit löydät sivulta veikkausvihjeet.

Jääkiekko on jälleen yksi urheilulaji, joka on suosittu ympäri maailmaa. Jääkiekko ei kuitenkaan yllä aivan jalkapallon tasolle, sillä jääkiekon pelaaminen rajoittuu jään vuoksi pitkälti Euraasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Kuitenkin jääkiekko on erittäin suosittu vedonlyönnin puolella, ja tästä syystä melkeinpä kaikki nettikasinot tarjoavat kohteita enemmän kuin tarve olisi. Kohteiden määrä antaa tosin veikkaajalle mahdollisuuden pohtia erilaisia kohdevaihtoehtoja omalle lapulleen. Kohteista kerromme jälleen artikkelin loppupuolella, jossa erilaisia kohteita löytyy selityksineen.

Jääkiekossa on napattu NHL:än mukaan draft-tilaisuus, minkä tarkoituksena on tasoittaa joukkueiden mahdollisuuksia ajatellen seuraavaa kautta. Varausvuoroja käytetään myös vaihtokauppatavarana, mikä taas hieman jarruttelee tätä tasoittamista aina aika-ajoin. Pääsääntöisesti kuitenkin varausvuoroja treidaillaan niitä tarvitseville, sillä se on monesti arvokkaampi, kuin joku joukkueen jämäpelaaja, jolle heillä ei ole tarvetta. Palkkakatot ovat auttamassa myös joukkueiden tasoittamista, sillä näin ollen kaikki ykkösmiehet eivät samaan joukkueeseen yksinkertaisesti mahdu. Tämä tekeekin lajista entistä mielenkiintoisempaa, sillä otteluiden ja kausien lähtökohdat ovat huomattavasti tasaisemmat kuin esimerkiksi jalkapallossa.

Jääkiekko pelinä

Jääkiekko on erittäin mukaansa tempaiseva laji. Peli on nopeaa ja tilanteet vaihtelevat ottelun mittaan enemmän, mikä tekee pelistä huomattavasti mielenkiintoisempaa. Jääkiekkoa tämän vuoksi pidetään momentum-pelinä, mikä tarkoittaa sitä, että joukkue saa eräänlaisen tunnetilan päälle, jolloin joukkue pelaa huomattavasti paremmin ja tehokkaammin, ja näin ollen ottelun painopiste kääntyy toiseen suuntaan. Momentum saattaa kuitenkin vaihtua kesken ottelun, ja tällöin päästään kokemaan jääkiekon kaikki hienoudet, kun mukana on sekä painopistevaihtelut, että sitten myös pelin ominainen nopeus.

Jääkiekon nopeuden ja momentum-vaihdosten vuoksi jääkiekon vedonlyönti on huomattavasti erilaista, jos lyöt vetosi sisään ennen ottelun alkua verrattuna siihen, että löisit vedon sisään livessä. Livessä pääset kärryille siitä, kumpi ottelua hallitsee, ja mitä ottelussa ylipäänsä tapahtuu, kun taas ennen ottelua pyrit ennustamaan ottelun tapahtumia. Jalkapalloon verrattuna ennakointi on huomattavasti hankalampaa, sillä joukkueet ovat tasaisempia ja peli on huomattavasti nopeamaa, mikä johtaa näihin momentum-vaihdoksiin. Joukkue, jonka puolesta olet siis vetosi asettanut saattaa olla tappiolla ensimmäisen erän jälkeen vaikka 2-0, mutta voittaa ottelun lukemin 2-6.

Prematch-vedonlyönti

Jääkiekkoa koskevassa vedonlyönnissä tulee muiden lajien tapaan pitää mielessä samoja asioita koskien tilastoja, kokoonpanoja ja olosuhteita. Jääkiekossa ei kuitenkaan vaikuta sääolosuhteet pelin kulkuun, mutta vierasjoukkueilla vaikuttaa muun muussa matkarasitus ja kotijoukkueella kotiyleisön kannustus. Lisäksi jääkiekossa astuu psyykkiset tekijät vahvemmin esille, sillä peli on huomattavasti nopeampaa ja näin ollen myös virheiden määrä kasvaa. Maalejahan jääkiekossa tulee pääsääntöisesti enemmän kuin jalkapallossa, ja näiden määrä on johdannainen juurikin pelin nopeuteen sekä virheiden suurempaan määrään. Alla käymme läpi näitä erilaisia tekijöitä, joita tulisi jääkiekkoa silmällä pitäen ottaa huomioon.

Tilastot

Sarjataulukko

Sarjataulukosta saat selville kauden kokonaistilanteen sekä kokonaiskuvan siitä, miten joukkue on kaudella pärjännyt. Olennaisia huomioitavia asioita:

Sijoitus
Yksi oleellinen asia tietenkin, kun tiirailee sarjataulukkoa. Tätä silmäillessä kannattaa myös huomioida, kuinka suuri ero on alapuolella olevaan sekä myös yläpuolella olevaan. Tämä on yksi merkkaava tekijä, kun mietitään ottelun panosta sekä psyykkisiä tekijöitä ottelussa. Nämä kaksi asiaa vaikuttavat esimerkiksi joukkueen mentaliteettiin sekä tulevan ottelun luonteeseen ja virheiden määrään.

Jääkiekko vedonlyönti opasMaaliero
Maaliero kertoo paljon joukkueen hyökkäystehosta sekä myös puolustuksen ja maalivahtipelaamisen laadusta. Tästä tilastosta on myös mahdollista ottaa pientä osviittaa, kuinka paljon voisi ottelussa odottaa maaleja tulevan. Saat nimittäin otteluiden määrän ja tehtyjen sekä päästettyjen maalien avulla laskettua, kuinka paljon maaleja on joukkueen otteluissa keskimäärin tullut.

Sarjataulukko on siis yksi olennainen tekijä, kun aletaan vetoja miettiä. Sarjataulukon avulla saa omille pohdinnoilleen pohjan, jonka kautta voi sitten alkaa miettimään muita tekijöitä, jotka otteluun voisivat vaikuttaa.

Kuntopuntari, edelliset ottelut
Kuntopuntarista saadaan vihiä joukkueen sen hetkisestä vireestä. Kuntopuntarista näkee esimerkiksi viimeisen viiden ottelun maalieron sekä sen, kuinka paljon pisteitä joukkue on näistä otteluista haalinut. Pystyt myös erotella erikseen koti- ja vieraskuntopuntarin esimerkiksi Livetulokset-sovelluksessa. Kuntopuntari huijaa kuitenkin jossain määrin, sillä et tiedä sen perusteella, mitä joukkueita vastaan on pelattu.

Edellisiä otteluita kannattaa silmäillä juurikin sen vuoksi, että siitä saa todellista osviittaa liittyen joukkueen vireeseen. Toki kuntopuntarissa on tiedot hienossa paketissa, mutta tutkailemalla edellisiä otteluita sekä niiden kulkua, pääset paremmin kärryille siitä todellisesta vireestä. Näet vastustajat, maalieron sekä otteluiden kulun erä erältä tutkailemalla edellisiä otteluita ja näin ollen pystyt paremmin arvioida joukkueen virettä.

Keskinäiset ottelut
Kauden aikana pelatut ottelut antavat viittausta siihen, miten joukkueet osaavat toisiansa vastaan pelata. Tämä on yksi olennainen asia varsinkin loppukauden vetoja ajatellessa, sillä jonkun joukkueen pelityyli ei vain yksinkertaisesti sovi toisille, mutta toiset taas osaavat tätä kyseistä pelityyliä vastaan pelata paremmin. Tästä syystä näitäkin kannattaa vilkuilla, vaikka niille ei liian suurta arvoa voi antaa.

Koti- ja vierastilastot
Tämäkin on melkoisen olennainen info. Tämä kertoo miten joukkue osaa vieraissa ja kotikentällä pelata. Kotikentällä on kotiyleisön kannustus, eikä tarvitse matkustaa minnekään. Vieraspeliin lähdettäessä tullaan kokemaan matkan aiheuttamaa rasitusta, vieraskentän erilainen ilmapiiri sekä totta kai täysin erilainen lataus. Toki ammattilaiset osaavat tätä kaikkea käsitellä, mutta siltikin fyysinen rasitus muutaman tunnin bussimatkasta on melkoisen suuri tekijä varsinkin, jos joukkueella on ottelusumaa sillä hetkellä.

Ylivoima- ja alivoimateho
Ylivoima- ja alivoimatilastot ovat erittäin olennainen tieto jääkiekossa. Jos ihan maalaisjärjelläkin alkaa asiaa ajattelemaan, niin jos ei peliä saada ylivoimalla pyöritettyä, niin miten se voi onnistua myöskään tasakentällisillä? Alivoima puolestaan on erittäin tärkeä juurikin esimerkiksi momentumin kannalta. Mikäli joukkue saa pidettyä alivoimalla maalin puhtaana, niin kyllähän se vastustajalta poistaa turhia luuloja melkoisella tavalla. Toki alivoimapelaaminen rasittaa pelaajia huomattavasti, mutta psyykkistä etua alivoiman hoitamisesta saadaan kuitenkin.

Kokoonpanot ja poissaolot
Vaikkakin kyseessä on joukkuelaji, niin jokaisella pelaajalla on oma tonttinsa, johon on erikoistunut. Eli suomeksihan tämä tarkoittaa sitä, että mikäli avaintekijöitä on poissa, niin tämä vaikuttaa pelaamiseen huomattavasti, koska pelityyli muuttuu sitä mukaan, mitä enemmän porukka vaihtuu. Jokaisella joukkueella on myös nämä omat pistenikkarit ja kultapojat, jotka peliä pyörittävät, mutta jos joku heistä on poissa, niin laskee se joukkueen mentaliteettiä ja myös pelinkulkua merkittävällä tasolla.

Toisena olennaisena tekijänä liittyen kokoonpanoihin on maalivahti. Mikäli joukkueen ykköskoppari on sivussa, ja tilalle nostetaan kakkos- tai jopa kolmosveskari, niin kyllä se tulee tulostaulullakin näkymään. Kannattaa siis myös tutkailla, kuka luukulla seisoo, sillä se voi olla se viimeinen niitti ottelun lopputulosta ajatellen.

Asiaa live-vedonlyönnistä

Live-vedonlyönnissä on omat ominaispiirteensä sekä asiat, joita tarvitsee huomioida. Tässä vaiheessa ennakkotilastot ja ennakkoasetelmat ovat jo tiedossa, joten niihin ei niinkään enää takerruta. Ottelua seuratessa voi saada mitä parhaimpia mahdollisuuksia vedoille, sillä silloin näet todella sen pelinkulun ja mahdolliset momentum-vaihdokset. Live-vedonlyönnissä voi napsia myös safety-vedot omille prematch-vedoille. Livestä voi myös asettaa takaa-ajoasemasta oman ennakon mukaisesti vedon paremmalla kertoimella, mikäli joukkue jota olet povannut ottelun onkin tappiolla ottelun alussa.

Vedonlyöntikohteista

Jääkiekkoon löytyy järjetön määrä erilaisia kohteita. Perinteisten Moneyline, 1X2 ja tasoitusvetojen sijaan selvennämme tässä osiossa enemmän erikoisempia vetoja kuten Scorecast ja Wincast.

Scorecast

Scorecastissa veikataan maalintekijää sekä ottelun lopputulosta tulosvetona. Kertoimet ovat erittäin korkeat, mutta osuman todennäköisyyskin on hyvin pieni. Scorecastit on pienillä panoksilla ja ilmaisvedoilla erinomaisia kohteita, jos kyseisestä sarjasta löytyy enemmänkin tietoa.

Esimerkki:

Vegas Golden Knights – Washington Capitals

Anytime Scorecast: Alexander Ovechkin to score a goal and match correct score: 5-5

Wincast

Poiketen Scorecastista, Wincastissa veikataan maalintekijän lisäksi ottelun lopputulosta vaihtoehdoin 1X2. Pienen voittokertoimen saa tällä tavoin kohotettua pelattavaankin lukemaan.

Esimerkki:

Anytime wincast: Alexander Ovechkin to score and Washington Capitals to win

Player Goals

Tässä kohteessa veikataan pelaajien maalimääriä yli/alle vedoilla. Mahdollista on myös veikata, tekeekö pelaaja ottelussa maalin vai ei, ja tekeekö hän ensimmäisen tai vaikka viimeisen maalin.

Player Points

Tässä puolestaan veikataan pisteitä. Yli/alle-vetojen tapaan veikataan tekeekö pelaaja ottelussa esimerkiksi yli 1,5 pistettä. Tähän lasketaan mukaan syötöt ja maalit.

Player Specials

Näissä kohteissa löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja. On mahdollista veikata esimerkiksi, että saako pelaaja kahden minuutin jäähyn sekä tekee ottelussa maalin, tai vaikka kuinka monta laukausta pelaaja laukoo maalia kohti ottelun aikana.


Lue myös:

Njord Ventures BV

Parhaat Njord Ventures BV -kasinot Njord Venturesin kasinot ovat miellyttäviä pelipaikkoja, joissa käyttäjäkokemuksesta on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertainen ja vaivaton....

Infiniza Limited

Parhaat Infiniza Limited -kasinot Teimme kasinoiden vertailun sinulle helpoksi! Löydät alta meidän mielestämme parhaat Infiniza Ltd -kasinot, joita olemme arvioineet...

Estolio

Parhaat Estolio Ltd -kasinot Kaikki Estolio Limitedin kasinot ovat turvallisia ja laadukkaita pelipaikkoja. Näistä suomalaisille avoimia on tällä hetkellä muutamia....

Rabidi NV

Parhaat Rabidi NV -kasinot Keräsimme yhteen mielestämme tämän hetken parhaat Rabidi NV -nettikasinot. Voit tutkia niiden tarjontaa lukemalla arvostelujamme, ja...