Viimeksi muokattu:

Jalkapallo

Jalkapallo

Tässä artikkelissa käymme läpi olennaisia asioita jalkapalloon kohdistuvan vedonlyönnin ympäriltä. Artikkelissa käsittelemme huomioon otettavia tekijöitä sekä annamme omat vinkkimme, miten voit itse parantaa omaa vedonlyöntiäsi jalkapallon parissa. Artikkelissa käsitellään ottelun kulkuun sekä kohdevalintoihin vaikuttavia tekijöitä, ja ottaessasi ainakin nämä asiat huomioon, saat varmasti paremman lopputuloksen omaan vedonlyöntiisi. Jos olet kiinnostunut aloittamaan vedonlyönnin jalkapallosta, muista tarkistaa myös vedonlyöntibonukset sekä erilaiset vedonlyöntisivustot, joita lisäämme sivustolle lähes viikoittain.

Jalkapallo on yksi eniten seuratuista lajeista kautta maailman. Jalkapallon seuraajat ovat levittäytyneet laajalti pitkin maailmaa, ja myös vedonlyönti nousee suureen rooliin potkupallon parissa. Jalkapalloon löytyy tajuton määrä erilaisia vedonlyöntikohteita, ja näistäkin kerromme artikkelin loppupuolella enemmän. Lajin yksi heikkous on kuitenkin se, että raha ratkaisee monesti menestyksen. Jalkapalloa mielletään eräänlaisena miljardipelinä, sillä esimerkiksi pelaajien siirtosummat ovat kohonneet jopa satoihin miljooniin euroihin.

Jalkapallossa ei tasoiteta joukkueita millään tavalla. Esimerkkinä otamme tähän jenkeistä tutun draft- systeemin, jonka avulla pyritään tasoittamaan joukkueiden menestysmahdollisuuksia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mitä huonommin olet pärjännyt edeltävällä kaudella, sitä paremmat mahdollisuudet saat tulevaan draft-tilaisuuteen, jossa varataan joukkueelle tulokas-pelaajia. Tätä systeemiä ei kuitenkaan jalkapallossa ole, minkä vuoksi suurseurat, kuten Real Madrid, Barcelona ja Bayern Munchen menestyvät jatkuvasti. Raha siis ratkaisee hyvinkin paljon joukkueen mahdollisuuksista menestyä sekä omassa sarjassa, että myös maailmantasolla, kuten Mestareiden liigassa ja Eurooppa-liigassa.

Jalkapallo pelinä

Jalkapallo vedonlyöntiJalkapallo on pelinä erittäin hidastempoinen. Jalkapallossa myös avaintekijöiksi nousevat juurikin tästä syystä poissaolot ja kokoonpanot, koska jos kärkipelaajia on poissa, laskee joukkueen taso sekä voiton mahdollisuus radikaalisti. Jokaisella joukkueella on omat kultapoikansa, jotka tekevät työn ja takovat maalit. Mikäli kärkimiehiä puuttuu, voidaan ottelusta odottaa melko puolustuspainotteista ja vähämaalista. Toisaalta taas, jos puolustuksesta on porukkaa poissa, on pelivirheiden ja takaiskujen mahdollisuus merkittävän paljon suurempi.

Jalkapalloa pystyy lajin hitauden ja vähämaalisuuden vuoksi betsaamaan hyvinkin tilastopainotteisesti. Totta kai kokoonpanot tulee aina huomioida, mutta mikäli poissaoloja ei pahemmin ole, niin tilastoilla pääsee harvinaisen pitkälle. Livetulokset-sovelluksesta löytää pitkälti kaiken tarvittavat tilastotiedot jalkapalloon. Sieltä löytää maalieron, sarjatilanteen, kuntopuntarin, edelliset ottelut, keskinäiset ottelut sekä kokoonpanot, ja maalipörssin. Suosittelemme tätä sovellusta, kun tutkit tilastoja ottelua silmällä pitäen.

Seuraavissa kappaleissa käymme läpi olennaisia asioita eri osa-alueilta, joita kannattaisi ottaa huomioon, kun tutkit kohteita. Kohteiden määrän ja valikoiman vuoksi kannattaa tarkkaan harkita kaikki mahdolliset valinnat, sillä esimerkiksi voittajavedon lisäksi voit valita vaikka maalimäärä-vedon, jolloin pystyt hieman turvata voittajavetoa, mikäli ottelu ei lähdekään käyntiin, kuten olit ajatellut. Näistä asioista kerromme enemmän ja syvällisemmin siis seuraavissa kappaleissa. Nautinnollisia lukuhetkiä!

Tilastot

Tilastoja on paljon erilaisia. Livetuloksista löydät oikeastaan kaiken tarvittavan, mitä sinun tarvitsee tilastoista kaivaa jalkapalloon liittyen. Näitä asioita ovat kuntopuntari, sarjataulukko, keskinäiset ottelut, edelliset ottelut sekä maaliero.

Edelliset ottelut

Edellisistä otteluista saa paljon vihiä, miten joukkueella on viimeaikoina peli kulkenut. Livetuloksissa voit myös rajata pelkät koti- ja vierasottelut, jolloin saat molemmilla puolilla pelatuista otteluista oman tilastonsa esiin. Näin pääset siis jäljille myös siitä, miten joukkue on esimerkiksi edellisissä kotiotteluissaan pelannut. Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon joukkueiden edellisiä kohtaamisia varsinkin kuluneella kaudella. Edellisten kohtaamisten arvoa ei kannata vähätellä, sillä historialla on tapana toistaa itseään. Tähän vaikuttaa myös se, että jos joukkueella ei ole valmentaja tai kokoonpano paljoa muuttunut, niin ei varmasti pelityylikään hirveän paljon erilainen ole.

Kuntopuntari

Kuntopuntarista saat edellisten otteluiden tapaa osviittaa liittyen viimeaikaiseen vireeseen. Kuntopuntarista näkee myös esimerkiksi viiden viimeisimmän ottelun maalieron ja haalitut pisteet. Toisin sanoen kuntopuntari korvaa pitkälti edellisten otteluiden tutkailun lukuun ottamatta faktaa, ettet tiedä tätä tiiraillessasi, että mitä joukkueita vastaan on viimeisimmät ottelut pelattu. Toisin sanoen, jos lähtee kuntopuntariin sokeana luottamaan, niin voi käydä silläkin tavalla, että joukkue on pelannut jumboja vastaan viimeiset viisi ottelua, ja tämän vuoksi kavunnut kuntopuntarissa kärkipäähän. Kannattaa siis kuntopuntarin lisäksi vilkuilla edelliset vastustajatkin läpi.

Sarjataulukko

Sarjataulukko antaa sen yleiskuvan, miten kokonaisuudessaan kausi on kulkenut. Tämänkin voi rajata pelkästään vieras- ja kotiotteluihin, jolloin saa yleiskuvaa molemmilta puolilta. Sarjataulukosta näkee myös maalieron, mikä auttaa sitten esimerkiksi maalimäärien veikkaamisessa, ja totta kai myös voittajavedoissa.

Kokoonpanot ja poissaolot

Niin kuin sanottu, jokaisella joukkueella on nämä omat tähtensä, jotka kentällä dominoivat. Kuitenkin ykköstykeillä on myös melkoinen hintalappu, mikä johtaa jälleen siihen, että suurseurat nämä herrat nappaavat riveihinsä pohjattoman lompakon vuoksi. Pienilläkin seuroilla on omat tähtensä, jotka sitten maalit tekevät ja peliä rakentavat, mutta eivät ole läheskään samalla tasolla, kun suurseurojen ykköstykit.

Joka tapauksessa joukkueiden ykkösmiesten poissaolot vaikuttavat pelaamiseen väistämättä. Oli sitten kyseessä jalkapallomahti tai pieni pubijoukkue, niin poissaolot ottavat suuremman roolin, kuin mikään muu. Poissaolot ja kokoonpanomuutokset tulee ottaa vedonlyönnissä huomioon. Tämä vaatii siis taustatyötä myös pelaajien ja joukkueiden suhteen. Suosittelemme tosiaan valitsemaan sen yhden liigan, josta kaivaa sitten kaiken tiedon esiin aina pelaajista sitten taktiikoihin ja pelityyleihin. Mikäli tarpeellista tietoutta pelaajista ja joukkueista ei ole, niin ei pysty edes kokoonpanomuutoksia tai poissaoloja lähteä puntaroimaan. Tähänkin on yksi porsaanreikä jälleen livetuloksissa. Sieltä löydät maalipörssin, josta näet syöttö- ja maalipisteet. Tämän avulla pystyt vähän edes kartoittamaan, kuinka suuresta poissaolosta on esimerkiksi hyökkäyspäässä kysymys.

Olosuhteet

Olosuhteilla tarkoitan otteluun kohdistuvaa joukkueiden omaa panosta, eli onko kyse esimerkiksi sarjanoususta tai -karsinnasta vai vaikka mestaruudesta tai mestareiden liiga/Eurooppa-liiga slotista. Panoksen määrä vaikuttaa joukkueen mentaliteettiin sekä kokoonpanoihin ja pelityyliin. Panosten ollessa korkeat lähdetään täydellä latauksella liikenteeseen, mikä voi joko tuottaa tulosta tai pahimmassa tapauksessa johtaa kuolettaviin virheisiin ja karvaaseen tappioon. Tämä kannattaa kuitenkin huomioida, ja tähän voi loistavasti käyttää sarjataulukkoa apunaan!

Sää. Sää vaikuttaa kenttään, pelaajiin ja pelin nopeuteen. Sade tekee kentästä liukkaan ja raskaan liikkua, mikä johtaa usein myös vähämaaliseen otteluun ja suureen rikemäärään. Tämän vastapainona on porottava aurinko, jonka vuoksi pelaajista imetään mehut helpommin, ja peli myös näin ollen hidastuu loppua kohden. Tämä kannattaa varsinkin live-vedonlyönnin puolella huomioida tarkasti.

Asiaa vedonlyönnistä

Jalkapallossa on siis vaikuttavia tekijöitä melko paljon. Tähän on kuitenkin suurin apu se, että itse seuraa kyseistä liigaa, katsoo ottelut ja lukee uutiset. Vedonlyönti vaatii aina taustatyötä, ja totta puhuen jalkapallossa sitä joutuu tekemään harvinaisen vähän, jos verrataan vaikka baseballiin, jossa vaikuttavia tekijöitä on huomattavasti vähemmän.

Alla olemme listanneet yleisimpiä jalkapallokohteita lyhyine selostuksineen. Tämä toimii siis apuna, kun esimerkiksi vihjeitämme lueskelet tai pohdit omia kohteitasi lapulle.

  • Both Teams to Score – Tekevätkö molemmat joukkueet maalin?
  • Half Time/Full time result – Puoliajan voittaja, ja ottelun lopullinen voittaja
  • Draw No Bet (DNB) – Tasapeli ei vetoa. Eli veikattaessa Kotijoukkue DNB, voitat vedon, mikäli kotijoukkue voittaa ottelun, mutta saat panoksesi takaisin, mikäli ottelu päättyy tasapeliin.

Timecast, Wincast, Scorecast

Veikataan maalintekijän lisäksi voittajaa, ottelun lopputulosta tai maalintekoaikaa.

  • Timecast – Maalintekijä + maalinteko aika Esim. Lionel Messi, 21-40 min.
  • Wincast – Maalintekijä + ottelun tulos 1×2 Esim. Lionel Messi, Kotijoukkue voittaa
  • Scorecast – Maalintekijä + tulosveto Esim. Lionel Messi, 1-2

Lue myös: