Crazy Pineapplen säännöt
Crazy Pineapple on yhtä helppo peli oppia, kuin mikä tahansa muukin community card -pokerivariaatio. Perinteiseen Holdemiin verrattuna, erona on vain piilokorttien eli pocket cardien määrä, sillä niitä jaetaan jokaiselle pelaajalle kahden sijasta kolme kappaletta, joista yksi tulee kolmen ensimmäisen pöytäkortin eli flopin jälkeen heittää pois.
Pelin kulku kaikessa yksinkertaisuudessaan on suunnilleen seuraavanlainen: Hold ’emin tapaan jakajan vasemmalla puolella oleva pelaaja maksaa pienen blindin ja hänestä seuraavana vasemmalla oleva pelaaja maksaa ison blindin. Ison blindin maksajasta seuraava myötäpäivää jatkaa peliä – hän voi joko katsoa eli maksaa ison blindin suuruisen summan, foldata eli luopua käden tavoittelemisesta tai korottaa. Saman päätöksen edessä ovat kaikki hänen jälkeensä myötäpäivää tulevat pelaajat.
Seuraa floppi eli kolmen yhteisen pöytäkortin (community card) jakaminen. Nyt pelaajien tulee hylätä eli poistaa kädestään yksi kolmesta taskukortistaan. Tätä poistettua korttia ei enää voida käyttää käden muodostamiseen pelin myöhemmissä vaiheissa. Kun kaikki pelaajat ovat valintansa tehneet, seuraa toinen panostuskierros, joka tapahtuu samaan tapaan kuin ensimmäinenkin.
Peli jatkuu nyt tuttuun ja turvalliseen holdem-tyyliin aivan loppuun asti. Seuraa siis neljäs kortti eli turn, jonka jälkeen panostetaan jälleen kerran. Viimeinen eli viides yhteinen kortti tunnetaan nimellä river, jonka jakamista seuraa vielä viimeinen panostuskierros.
Panostus ja variaatiot
Yleensä Crazy Pineapple hold ’emissa panosten tulee olla alussa vähintään ison blindin suuruisia ja riverin ja turnin jälkeen panostusten tulee olla vähintään kaksi kertaa ison sokean suuruisia. Seuraa niin kutsuttu the Showdown eli käsien vertaaminen. Crazy Pineapplessa pelaaja voi käyttää molempia piilokorttejaan ja kolmea pöytäkorttia, toista piilokorteistaan ja neljää pöytäkorttia tai kaikkia viittä pöytäkorttia muodostaessaan oman kätensä.
Pelistä on myös pelkän Pineapple-nimen alla kulkeva versio, jossa pelaajan tulee luopua kolmannesta piilokortistaan jo ennen floppia. Peliversio, jossa kolmannenkin kortin saa pitää kädessään loppuun asti, tunnetaan useimmiten nimillä lazy pineapple ja tahoe hold ’em.
Crazy Pineapple on siis todellakin ansainnut nimensä ja hullun tittelinsä, sillä kolmen kortin jakaminen jokaiselle pelaajalle piiloon lisää pelin mielenkiintoa ja strategisia aspekteja. Hauskat peli-illat täyttyvät taktiikoiden luomisesta ja vastustajan voittaminen hylkäämällä hänelle tarpeellinen kortti maistuu todella makoisalta. Onko sinusta luovimaan tiesi voittoon tässä haasteellisessa ja viihdyttävässä pokerivariaatiossa?