Onko bingo vain naisten laji? ”Jo 1500-luvulta lähtien…”

Bingo vai onko keno, idontcareBingo on suomalaisten suosima peli, jonka on saavuttanut valtavan suosion erityisesti naisten keskuudessa. Tällä hetkellä trendi näyttää olevan se, että miehet pelaavat yleisesti nettipokeria ja naiset bingoa.

Tulevaisuus näyttää meille, milloin tasa-arvo toteutuu ja sukupuolijakaumat pelien kesken tasautuvat. Varsinkin internet-bingo sisältää jo sellaisia elementtejä, että sen pitäisi tarjota suuria adrenaliinisyöksyjä, jotka yleensä houkuttelevat miespelaajia.

Bingon säännöt

Bingo on peli, jossa tavoitteena on saada viiden numeron suora. Pelaajille jaetaan peliruudukko, jossa on 5 × 5 riviä eli yhteensä 25 ruutua. Bingon pelaaja saa joko itse valita omat numerot ruudukkoon tai vaihtoehtoisesti kone arpoo valmiin ruudukon. Yleensä numerot ovat joko väliltä 1-70 tai vaihtoehtoisesti väliltä 1-90. Bingo-kone arpoo tämän jälkeen sattumanvaraisia numeroita ja pelaajan tehtävänä on merkitä näistä ne numerot, jotka esiintyvät ruudukossa.

Pelaaja, joka saa ensimmäisenä yhden rivin kaikki numerot kerättyä, voittaa pelin. Bingohalleissa on tapana huutaa tässä tilanteessa kovaan ääneen “Bingo!”. Internetissä ohjelma suorittaa tämän tehtävän itse. Kun joku pelaaja saa yhden rivin täyteen, on seuraava voittaja se, joka saa kaksi riviä, kolme riviä ja neljä riviä täyteen. Viimeisenä kilpaillaan siitä, kuka saa koko bingokaavakkeen kaikki numerot täyteen.

Internet-bingossa on olemassa monia mielenkiintoisia ominaisuuksia, joissa pelataan esimerkiksi siitä, kuka saa aikaan tietynlaisen kuvion ensimmäisenä.

Bingo-pelin historiaa

Bingo on vuosisatoja vanha peli, jota on esiintynyt Italiassa jo ainakin 1500 luvulta lähtien. Renessanssin aikaan ranskalaiset innostuivat pelistä ja se synnytti huiman kannattajajoukon pelille. 1900 luvun alkupuoliskolla Edwin Lowe vei pelin Amerikkaan ja tästä lähtien bingoa on pelattu kaikkialla maailmassa.

Suomeen peli rantautun vasta 1960-luvulla. Viimeisimpien vuosien aikana Bingo on noussut jälleen koko kansan suosioon, lähinnä internetin avulla.

Bingon pelaaminen netissä on hauskaa ja helppoa. Pelistä on syntynyt uudenlaisia jännittäviä variaatioita, joiden ominaisuuksista kerromme seuraavissa artikkeleissa.

Veikkaajat.com
Compare items
  • Total (0)
Compare
0