Vihreiden Antero Vartia noussut vedonlyöjien suosikiksi Eurovaaleissa

Mikäli suomalaisiin vedonlyöjiin on uskominen, voi Kadonneen jäljillä tv-ohjelmasta tuttu Antero Vartia nousta sunnuntaina ratkeavien Eurovaalien todelliseksi yllätysnimeksi. Vihreiden listalta Euroopan parlamenttiin pyrkivän ehdokkaan läpimenon puolesta lyödyt suuret vedot pakottivat vedonlyöntiyhtiö Betssonin tarkistamaan ehdokkaan kerrointa.

Betssonin avatessa kertoimet keskiviikkona 14.5. Euroopan parlamenttivaaleihin antoi Betsson Antero Vartian läpimenolle 41 ehdokkaan joukosta kaikista suurimman kertoimen 11,50. Vartian kerroin onpudonnut vajaassa viikossa lähes puoleen ollen nyt 6.

”Antero Vartialla on mahdollisuus nousta näiden vaalien ilmiöksi. Vartian kampanjan ympärillä on ollut erityisesti pääkaupunkiseudulla ja sosiaalisessa mediassa kovasti pöhinää. On kuitenkin hankala arvioida, millaisen kannatuksen ehdokas saa koko Suomesta. Vaalien mielenkiintoisin juttu on se, ottaako kokoomus Alex Stubbin johdolla kolme vai neljä paikkaa, sillä siinä ratkeaa myös Vihreiden toisen paikan kohtalo”, iGaming-asiantuntija Juha Kvist kommentoi.

Betsson pitää kertoimien perusteella Heidi Hautalan läpimenoa lähes varmana. 2009 eurovaaleissa 58926 ääntä kerännyt ex-ministeri on selkeästi Vihreiden kärkiehdokas. Vartian mahdollisuudet päästä Brysseliin ovat täysin riippuvaisia Vihreiden kokonaismenestyksestä. Jos Vihreät saavat kaksi paikkaa, on Vartialla mahdollisuus mennä läpi. Betsson ennakoi Vihreiden menettävän toisen paikkansa Euroopan parlamentissa 1.60 kertoimella, kun taas Vihreiden kahdelle paikalle tarjotaan 2.20 kerrointa. Betssonin arvioissa Vihreiden muista ehdokkaista Vartian edellä ovat enää kansanedustaja ja puolueen ex-puheenjohtaja Anni Sinnemäki, kansanedustaja Oras Tynkkynen sekä istuva meppi Tarja Cronberg.

”Vaikka Betsson ei aluksi luottanut Vartian mahdollisuuksiin, niin vedonlyöjät ovat uskoneet häneen. Vartian puolesta on kuluneen viikon aikana lyöty vetoa jo viisinumeroisella summalla, ja se pakotti Betssonin sulkemaan kohteen tilapäisesti ja tarkastamaan kertoimet. Jos Vartia menee läpi, Betsson tekee kohteesta noin 100.000 euron tappion”, Juha Kvist sanoo.

Antero Vartian nimekkääseen tukiryhmään kuuluu iso joukko julkisuuden henkilöitä, kuten Jasper Pääkkönen, Armi Toivanen, Heikki Paasonen, Jaajo Linnonmaa, Aleksi Valavuori, Jukka Hilden, Jussi Heikelä, Peetu Piiroinen, Mikko Leppilampi sekä politiikan ja talouden ammattilaisia, kuten Siksten Korkman ja Osmo Soininvaara.

Veikkaajat.com