Valavuori: SM-liigan vaatimus oksettaa

SM-Liigan toimitusjohtaja, Jukka-Pekka Vuorinen, on tänään sysännyt turvakaukaloiden rahoituksen kuntien vastuulle. En ole pitkään aikaan törmännyt yhtä julkeaan ja ylimieliseen ehdotukseen.

Samaan aikaan, kun muut huippulajit harjoittelevat ja pelaavat varsin vajanaisissa olosuhteissa vaatii SM-Liiga kuntien osallistuvan heidän rahoitukseen. Onko siellä nyt kaikki valot päällä? Muilla huippulajien joukkueilla ja ammattilaisilla ei ole edes omia pukuhuoneita ja SM-Liiga vaatii kunnilta muutaman miljoonan satsausta jääkiekkoon.

Jääkiekolle on rakennettu satoja halleja yhteiskunnan rahoilla. Samaan aikaan muut lajit vetävät pula-ajan olosuhteissa.

Vuorinen sanoi MTV3:lle, että vastuu suorituspaikoista kuuluu kunnille.

  • Ei voida edellyttää, että olisi lajin tehtävä kustantaa kunnallisia suorituspaikkoja. Kuntien omistamissa halleissa kuntien velvoite on huolehtia, että suorituspaikat ovat kunnossa, SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen sanoo.

Vaatimuksellaan SM-Liiga asettaa itsensä kaikkien muiden yläpuolelle todella iljettävällä tavalla. Kunnat joutuisivat maksamaan osakeyhtiönä toimivan SM-liigan kehitystoimenpiteet? Oletteko te oikeasti tosissanne siellä SM-Liigan konttorilla? Rauman kaupunki teki persnettoa 8,8 miljoonaa euroa vuonna 2012 ja heidän pitäisi vielä maksaa teidän osakeyhtiönne kehitystoiminta.

Mitä SM-Liiga on mieltä harrastejääkiekkoilijoista, junioreista? Eikö ennemmin heille kuuluisi kuntien maksamat turvakaukalot? Ei kuntien tehtävänä ole korjata yksittäisen lajin vääriä kehityssuuntia. Jos SM-Liigalle ei kelpaa kuntien olosuhteet, heidän tulee rahoittaa itse paremmat tai pelata jossain muualla.

SM-Liiga kehittelee parhaillaan rahoitusmalleja, joilla turvakaukalot rahoitettaisiin. Kyseessä olisi lainarahan käyttö.

  • Jostain rahaa löytyy väliaikaisesti. Ja jollain aikavälillä kunnat voisivat lunastaa sen itse haltuunsa, Vuorinen sanoo.

Mikä helkkari teihin jääkiekkojohtajiin on mennyt? Kuvitteletteko te oikeasti, että lajinne asema oikeuttaa teidät toimimaan täysin muun yhteiskunnan yläpuolella? Onko teillä minkäänlaista respectiä ketään muuta kohtaan? Ottakaa hattu nyt käteen hyvät veljet ja hieman nöyryyttä peliin. Ei kaikkia omia ongelmia voi ulkoistaa.

Osaava jääkiekkojohtaja hankkisi rahoituksen turvakaukaloihin parilla puhelulla ja kääntäisi koko tilanteen voitolliseksi.

Suomalaisurheilun olosuhdetila on monin paikoin kivikautinen ja siihen tulisi saada nopeita muutoksia. Ihan jokaiseen lajiin. Jääkiekko on hoitanut monet asiat ylivertaisesti, mutta viimeisen vuoden läikyttelyt ovat menneet pahasti yli betonikaukalon laitojen.

Veikkaajat.com