Koripalloliitto määräsi Valavuoren toimintakieltoon, katso vastine tästä!

Suomen Koripalloliitto määräsi Aleksi Valavuoren toimintakieltoon eilisen Maamme-laulu -kohun jälkimainingeissa. Valavuori olisi halunnut tuoda kotimaisen tähtiartistin Nilan Bisonsin ensimmäiseen puolivälieräotteluun kunnioittamaan Loimaan historian ensimmäistä playoffs-ottelua Maamme-laulun muodossa.

Korisliigan liigapäällikkö Pekka Valpola asettui poikkiteloin ja kielsi jyrkästi kaiken laulamiseen liittyvän toiminnan Korisliigan otteluissa. Valpolan mielestä kansallislaulun tai minkään muun laulun esittäminen ei sovi urheilutilaisuuteen. Mm. NBA:n, NHL:n ja SM-liigan liigapäälliköt ovat asiasta täysin eri linjoilla.

ALLA VALAVUOREN SELVITYS KORIPALLOLIITOLLE JA KORIPALLOLIITON ANTAMAN TOIMINTAKIELLON PERUSTEET

ALEKSI VALAVUORI, VÄLIAIKAINEN TOIMINTAKIELTO

”Kurinpitopäällikkö Mikko Koiranen on määrännyt Aleksi Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon 11.4.2012 alkaen kunnes asia on ratkaistu. Väliaikaisen toimintakiellon perusteena on epäily siitä, että Aleksi Valavuori on saattanut syyllistyä kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 4 ja 5 kohdan mukaan rangaistavaksi säädettyihin tekoihin alla olevan lausunnon antamisessa. Kurinpitosääntöjen 7 §:n mukaan toimintakieltoon määrätty henkilö ei saa toimia missään 1 §:n mukaan kurinpitosääntöjen alaisessa tehtävässä. Toimintakielto sisältää aina myös kilpailukiellon. Seura on vastuussa kilpailu- ja toimintakiellon sekä urheilijan toimintakiellon noudattamisesta. Näiden kieltojen rikkomisesta voidaan rangaista seuraa ja kieltoon määrättyä henkilöä.”

LAUSUNTO:

Mediapersoona Aleksi Valavuori kertoo Twitterissä, että loimaalainen Bisons-joukkue olisi halunnut juhlistaa ensimmäistä playoffs-peliä soittamalla Maamme-laulun. Korisliiga kuitenkin kieltää tällaisen toiminnan.

Olisimme halunneet kunnioittaa Biisonien historian 1. playoffs-peliä Maamme-laululla. Ei perusteluja, sakolla uhattiin. Korisliigan liigapäällikkö kielsi laulun ennen peliä. Näin kirjoittaa Aleksi Valavuori Twitterissä.

Valavuori olisi omien sanojensa mukaan tuonut Bisonsien ensimmäiseen pudotuspeliin kotimaisen huippuartistin esittämään Maamme-laulun.

  • Maamme-laulun esittäminen ei ole missään nimessä sallittua, tämä on Korisliigan käytäntö. Maamme-laulu kuuluu kansainvälisiin tapahtumiin. Itsenäisyyspäivänä on esimerkiksi annettu poikkeuslupa, kommentoi asiaa Korisliigan liigapäällikkö Pekka Valpola.

Aleksi Valavuori kritisoi laulua koskevan käytännön lisäksi koko liigan toimintaa.

  • Koko liigan johto on pielessä ja tämä on vain yksi osoitus siitä, itseään Bisonsien kummisedäksi tituleeraava Valavuori kommentoi.

  • Korisliigan johdossa ei ole ymmärrystä urheilukulttuurista eikä huippu-urheilusta, tykittää Valavuori.

Valavuoren mukaan liigapäällikkö Valpolan pitäisi pysyä niin kaukana huippu-urheilusta, kuin vain mahdollista.

Aleksi Valavuori ei vielä iltapäivällä tiennyt, että miten Loimaalla tullaan Maamme-laulun suhteen toimimaan.

Veikkaajat.com