Tukku TUTO-pelaajia siirtyy Liigaan

Mestiksen runkosarjan voittanut, mutta pudotuspeleissä välieräpettymyksen kokenut TUTO Hockey uudistuu ensi kaudeksi kovalla kädellä, sillä Veikkaajat.comin tietojen mukaan useat TUTO-pelaajat siirtyvät Liigaan.

Kuten Ilta-Sanomat aiemmin uutisoi, kuluvalla kaudella läpimurron Mestiksessä tehnyt Anrei Hakulinen siirtyy Lahden Pelicansiin. Kiekkoreipas-legenda Markku Hakulisen 24-vuotias poika painoi runkosarjassa 54 ottelussa tehot 17+32=49 tehopistettä ja pudotuspeleissä syntyi sarjan uusi maaliennätys 11 kihauksella. 13 playoff-otteluun sisältyi myös viisi syöttöpistettä.

Hakulisen seuraksi Lahteen siirtyy TUTOsta myös puolustaja Nico Manelius. 23-vuotias Manelius pelasi turkulaisjoukkueen paidassa upean syksyn iskemällä 34 pelissä 17 pistettä, mutta loukkaantuminen pilasi miehen loppukauden.

Pelicansin lisäksi myös TPS on ollut kiinnostunut TUTOn pelaajista. Hakulista Palloseura ei saanut, mutta lainalta TPS:ään palaavan nuorten maailmanmestarin Mikko Lehtosen lisäksi myös TUTOn varakapteeni Tony Vidgren on saamassa try out -sopimuksen Aurajoen toiselle puolelle. 24-vuotias peruspuolustaja pelasi TUTOssa väkevän ja tasaisen kauden.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Blues-laina Aleksi Rutanen palaa Espooseen. Takaisin Turkuun muuttavan Timo Pärssisen on huhuttu siirtyvän TUTOon, mutta mies on valmis jatkamaan uraansa Liigan puolella, jos sopiva sopimustarjous tielle osuu. Pärssisen ura voi todennäköisesti siis jatkua myös TPS:ssä. Päättyneellä kaudella kaukaloon palannut kolmen suomenmestaruuden Marco Tuokko sen sijaan jatkaa näillä näkymin peliuraansa Turussa ja TUTOssa.

TUTO Hockey voitti eilen Mestiksen pronssiottelussa Kajaanin Hokin maalein 4-2.

Veikkaajat.com