TS: Saku Koivu lopettaa uransa

Yksi kaikkien aikojen suomalaisista jääkiekkoilijoista, Saku Koivu, päättää pitkän ja menestyksekkään uransa. Mies kertoi päätöksestään Turun Sanomien haastattelussa. 

39-vuotias Koivu teki lopullisen lopettamispäätöksen viime viikkojen aikana.

Nyt on oikea aika lopettaa pelaaminen. Päätös on pitkän pohdinnan tulos. Olen sisäisesti tehnyt lopettamispäätöstä jo kauan ja tunnen, että tämä on sataprosenttisesti oikea päätös itseni ja perheeni kannalta, Koivu kertoo Turun Sanomille.

Vielä kesällä Koivun huhuttiin jatkavan NHL-uraansa, tai siirtyvän takaisin kasvattajaseuraansa Turun Palloseuraan.

Teen aina kaikki päätökseni hitaasti ja yritän pohtia niitä mahdollisimman monesta näkökulmasta. Voit uskoa, että mietin tätäkin päätöstä kauan ja perusteellisesti. Ei se helppo päätös ollut, mutta mitä enemmän asiaa mietin, sitä oikeammalta se tuntui.

Saku Koivu toimi pitkään Suomen maajoukkueen kapteenina ja voitti kertaalleen MM-kultaa, kahdesti hopeaa ja kerran pronssia. Olympiatasolla keskushyökkääjä voitti kerran hopeaa ja kolmesti pronssia. Koivu oli myös 2004 Leijonien tärkeimpiä pelaajia, kun Maailmancupista oli tuomisina hopeaa. SM-kultaa Koivu voitti TPS:ssä kahdesti, vuosina 1993 ja 1995.

NHL:ssä Koivu pelasi 1128 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 225+587. Hän oli Montreal Canadiensin ensimmäinen eurooppalainen kapteeni, joka muistetaan myös siitä, miten hän vuonna 2002 toipui syövästä ja palasi kaukaloon.

Lähde: kiekko.ts.fi

Veikkaajat.com