Salibandymimmit historiallisesti aladivareista liigaan: ”Me vedetään siellä Tepsiä turpaan”

Naisten Salibandyliiga alkaa tänään Kaarinan Sheriffsin ja Turun Palloseuran välisellä paikalliskamppailulla. Kyseisestä ottelusta tekee erityisen ja mielenkiintoisen se, että Sheriffs on noussut huikeasti neljässä vuodessa nelosdivarista liigaan.

Sheriffs on vuonna 1998 perustettu kaarinalainen salibandyseura, jonka naisten edustusjoukkue lähtee ennakkoluulottomasti liigaan haastamaan suurempiaan.

”Me ollaan tultu IV-divarista alhaalta ylös ja ollaan nyt suuren ja mahtavan tunkiolla kuokkavieraana. Ajatellaan vielä asiaa siltä kantimelta, että miten rakas naapuriseura tähän peliin joutuu lähtemään. Naapurikunnan pikkuseura, alueen ylijäämäpelaajat ja pieni budjetti; ottelu, jota TPS ei voi oman maineensa ja kunniansa takia hävitä. Me mennään haastamaan isoa tuonne Turkkuseen ja lupaan, ettei mitään anneta ilmaiseksi”, värittää sheriffittärien päävalmentaja, Toni Järveläinen seuran nettisivuilla.

Järveläinen tunnetaan salibandypiireissä tietynlaisena oman tiensä kulkijana, jonka suu käy ja itsevarmuutta löytyy. Mies on kerännyt kyseenalaista kunniaa Salibandyliigassa vuonna 1999, kun hän sai neljän kuukauden toimitsijakiellon huitaistuaan fläppitaululla vastustajan pelaajaa naamaan. Järveläisen mukaan myös naissalibandy on totista touhua.

“Ei se ole mitään tyttösählyä, jossa plikat kirkuu ja sählää ympäri kenttää. Meidän jengin pelaajat treenaavat 5-7 kertaa viikossa ja elävät tälle pelille. Tässä joukkueessa on enemmän munaa kuin 90% valmentamissani miesjoukkueissa. Lupaan jokaiselle kaarinalaiselle sen, että jos tulette Raunistulaan Turkuun katsomaan sarja-avausta, niin yllätytte positiivisesti. Me vedetään siellä Tepsiä turpaan, niin kirjaimellisesti kuin pelillisestikin”, Järveläinen uhoaa.

Ilmassa on siis jännitystä, kun kaarinalaiset ja turkulaiset kohtaavat sarja-avauksessa. Paikalle on odotettavissa myös tietynlaista yleisöryntäystä.

”Häkki tulee täyteen, eli katsojia tulee olemaan sellaiset 400-600. Niin paljon kuin uskalletaan ottaa sisälle”, lupaa Janne Kytölä, yksi Sheriffsin perustajista.

Sheriffs – TPS  Turun SB-areenalla klo 19.00. Myös miesten Salibandyliiga alkaa tänään viiden ottelun voimin. 

Veikkaajat.com