Pohjoisen poika: Yllätysten viikonloppu

Aika monen vedonlyöjän ja muuten urheilufanin pitkäaikainen jöpötys laukesi lahkeeseen, kun Suomessa eniten seuratut isot jalkapallosarjat käynnistyivät pyhänä.

Hypestä päätellen Valioliiga on ehkä edelleen isompi kuin La Liga. Joillakin on jopa omat suosikkijoukkueet, joita henkeen ja vereen kannatetaan. Minusta tuo on jotenkin huvittavaa. Joukkueisiin kun ei kerta kaikkiaan saa minkäänlaista tarttumapintaa kotisohvalta. Jos väittää muuta, on mielestäni hieman tekopyhä. Ymmärrän paljon helpommin oman kylän vitosdivarijoukkueen kannattamisen, kuin suurten eurooppalaisjoukkueiden palvomisen ilman, että on esimerkiksi koskaan vieraillut joukkueen stadionilla.

Tokihan sarjoja voi seurailla ja jalkapallosta nauttia ilman fanittamistakin. Jännitystäkin voi peleihin luoda vedonlyönnin keinoin.

Koska en kirjoittanut mitään ennakkoarviointia futisliigoista, niin nyt on helppoa olla jälkiviisas ensimmäisen kierroksen tuloksista. En myöskään ehtinyt muilta kiireiltäni lyömään euroakaan vetoa. Todennäköisesti kaikki ne eurot osoittautuivat säästyneiksi euroiksi, sillä sikäli yllätyksellinen oli ainakin Valioliigan avauskierros. Aluksi harmitti etten ehdi lyömään, nyt ei harmita enää yhtään.

Suurista suosikeista voittoon pitivät vain City ja Chelsea. Toki ei kai kovin yllättynyt voi olla esimerkiksi Neverpoolin tavasta aloittaa kausi nololla mahalaskulla. Siinä muuten yksi esimerkki joukkueesta, jota monet suomalaisetkin fanittavat täysillä. Miltähän jatkuvien epäonnistuneiden kausien tuoma tuska tuntuu sohjoisessa Suomen keväässä?

Arsenalin jääminen kotona nollille oli myös yllätys ja joukkueen loppukauden kannalta huolestuttava merkki. Laskin itse Van Persien lähdöstä huolimatta lontoolaiset kolmanneksi Manchesterin seurojen jälkeen, mutta jos RvP:n mukana lähtivät tehot, niin tuskaista voi tulla.

Viikonlopun peleistä mainittakoon vielä, että Swansean murskaluvut yllättivät yhtä lailla kuin Newcastlen kotivoitto. Toki harakoille povaan hyvää kautta muutenkin, mutta myös Tottenhamille.

La Ligassa yllätti Realin jääminen kotitasuriin.  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin nämä tasurit ovat ne, joilla liigamestaruus tuolla hävitään. Sen verran kahden kauppa se taas on. Barcelonan Leo Messi muuten pelaa tätä kautta nyt kaksi maalia per peli tahdilla. Se on aika kova tahti.

Tänään aloitan Valioliigan betsaamisen luottamalla Manchesterin punaisiin 1,80 vieraskertoimella. Minusta se on kelpo kerroin, mutta otin mukaan vielä kotimaan arvausliigan illan pelin merkillä under 2,5 MYPA:n ja MIFK:n vähämaalisen lähihistorian takia.

ManU näyttää viime kautta vahvemmalta, mutta epäilen silti Cityn uusivan tittelinsä paikallisvastustajan alakerran kapean särkymävaran vuoksi. Saa nähdä, miten hyökkäyspään tähdet Rooney ja Van Persie klikkaavat kohdalleen näin alkutaipaleella. Uskon, että hienosti. Toki Everton ei ole helppo pala aloittaa kausi. Olen varma, että Everton voittaa Liverpoolin herruuden.

Tällaisilla näkemyksillä Euroopan jalkapallokauteen. Vetoa voit lyödä saiteilla Betsson ja toinen hyvä vaihtoehto on Mr. Green.

Veikkaajat.com