Finnish Amateur Championshipin voittajiksi Marika Voss & Lauri Ruuska

Tarinagolfin Lauri Ruuska ja Marika Voss juhlivat kesän 2014 Finnish Amateur Championshipin voittoa Talissa. Näin molemmat Siilinjärveltä kotoisin olevat pelaajat saavuttivat merkittävän voiton amatööriuran viimeisenä kesänä.

Lauri Ruuska voitti vasta viimeisellä viheriöllä ratkenneessa Erkko Trophyssa Itävallan Lukas Lipoldin yhdellä lyönnillä. Molemmat pelasivat lauantain päätöskierroksen 70 lyönnillä.

”Tämä oli uran isoin voitto ja todella merkittävä minulle”, Ruuska kertoi tyytyväisenä kierroksen jälkeen. ”Kausi on ollut hieman nihkeä ja monta kertaa olen lähtenyt kisoista pettyneenä pois. Täällä halusin näyttää että osaan pelata hyvin.”

Neljäntoista viheriön jälkeen Ruuskan johto oli neljä lyöntiä. Viidennellätoista (par 4) hän löi draivin viheriölle mutta puttasi kolme kertaa. Myös 16. viheriöllä Ruuska otti kolme puttia. Ennen viimeistä väylää johto oli kaventunut yhteen lyöntiin.

Kun Ruuskan kakkoslyönti osui Talin 18. väylällä puuhun ja lensi puun alle oli hänellä edessä erittäin haastava paikka. Lipold oli kahdella lyönnillä viheriön laidassa.

”Pallo oli erittäin vaikessa paikassa. Viimeisen väylän kolmas lyönti on yksi elämäni tärkeimpiä.” Ruuska löi mestarillisen lähestymislyönnin viheriölle ja lopulta kaksi putti riitti voittoon.

Ruuskalla on edessä armeijan viimeiset leirit ennen syyskuun Euroopan Tourin karsintoja. 21-vuotias Ruuska siirtyy ammattilaiseksi mikäli paikka pääkiertueelle tai Challenge Tourille aukeaa. Muussa tapauksessa hän pohtii pelaako ensi kesänä alempia ammattilaiskiertueita amatöörinä vai ammattilaisena.

Marika Voss iloitsi Erkko Trophyn voittoa Talin klubitalolla. Myös hänen golfkesä on ollut odotettua vaisumpi vaikka joukkuekilpailuissa on tullut hienoja saavutuksia, mm. EM-hopeaa.

”Tämä oli tosi tärkeä voitto. Erkko on kotimaan amatöörikisoista merkittävin ja oli hienoa voittaa se ennen ammattilaiseksi siirtymistä”, Voss kertoi.

”Hyvä ystäväni Annika Nykänen oli caddiena ja golfammattilaisena hän oli tärkeä tuki ja turva tänään. Oli todella hieno fiilis pelata, kun katsomassakin oli paljon ystäviä.”

Voss sai salama-alun kierrokselle tehden birdiet väylille 1 ja 3. Lopulta päätökierroksen 72 ja yhteistulos +9 riitti voittoon Talissa. Ellinoora Moisio ja Oona Vartiainen jäivät kaksi lyöntiä.

”Tämä voitto tuo paljon itseluottamusta ja näytin taas että osaan voittaa”, 25-vuotias Voss kertoi. ”Uskon että nyt on oikea aika siirtyä ammattilaiseksi. Loppukaudesta pelaan vielä muutaman amatöörikisan ennen loppuvuoden Ladies European Tourin karsintoja.”

Voss nauratti kilpailun aikana kavereitaan pelaamalla lippalakki väärin päin. ”Viime viikolla kävin keskusteluja päävalmentaja Staffan Johanssonin kanssa ja hän kehotti minua tekemään jotain erilailla. Siksi käänsi lipan taakse ja tulos on ihan hyvä”, naureskeli Voss.

Erkko Trophy on hieno näyte siilinjärveläisen Tarinagolfin valmennustyöstä. Molemmat pelaajat ovat Janne Eskolan valmennettavia ja kaikkiaan kisassa oli mukana kahdeksan Tarinan pelaajaa.

”Meillä on ollut erityisen hyvä valmentaja, paljon junnuja ja hyvä henki klubilla”, tiivisti Lauri Ruuska oman golfklubinsa menestyksen reseptin.

Veikkaajat.com