Emme uutisoi jääkiekon MM-kisoista – meni yli

Meillä meni täysin yli jääkiekkokisoihin liittyvä hypetys jokaisessa tuutissa. Samaan aikaan muut lajit jäävät täysin alle ja urheiluruudut kertovat koko lähetyksen ajan nelosketjun vasemman paitsion pikkurillin tilanteesta. Lienemme ainoa media, joka ei kisoista uutisoi, ainakin tällä hetkellä.

Jääkiekko sairastaa mammuttitautia, samaa tautia, joka johtaa sukupuuttoon. Laji alkoi röyhkeästi rahastaa kansallistunteella ja hylkäsi ne aidot perusfanit, jotka ovat lajin jalustalle nostaneet. Me äänestämme sormillamme, emmekä kirjoita enää sanaakaan koko kisoista. Suomalainen mediakenttä on jo pitkään harrastanut muiden kotimaisten lajien merkittävää syrjintää ja osoittanut erittäin huonoa ammattitaitoa. Ymmärrämme kotikisojen hypetyksen tiettyyn pisteeseen asti, mutta emme sitä, että oikeasti merkittävät ja isot lajit jäävät kaiken alle.

Tiimimme keskittyy seuraavat kolme viikkoa kotimaisiin palloilulajeihin, kuten Korisliigan finaaleihin, Veikkausliigaan ja Superpesikseen. Tarkastelemme toki tiiviisti myös merkittäviä maailmalla käytäviä kisoja formuloista Mestarien liigan finaaleihin.

Tällä toimenpiteellä emme missään nimessä halveksu jääkiekkoa. Uutisoimme kisojen aikana varmasti SM-liigan ja Mestiksen liikehdinnöistä muiden lajien ohella. Ja tottakai seuraamme silmä kovana NHL:n pudotuspelejä. Saatamme myös silloin tällöin heittää Leijonien matseihin liittyviä tulosvetokisoja kehiin, mutta uutisointivyöryn jatkeeksi emme lähde.

Leijonien pelaajille, valmentajille ja joukkueenjohdolle toivomme vilpittömästi onnea kisoihin.

Te urheilufanit, joilla ei ole seitsemää erilaista kanavapakettia hankittuna, niin menkää ihmeessä seuraamaan kotimaisia palloilulajeja paikan päälle. Peleihin kun pääsee sisään muutamilla euroilla satalappusten sijaan.

Suomalainen urheilukulttuuri ei koskaan kasva kansainvälisiin mittoihin, jos media ei ymmärrä omien kansallisten sarjojemme arvoa kokonaisvaltaisen ja kansaa liikuttavan kulttuurin synnyttämisen tärkeimpänä välineenä.

Suomalaisen, aidon ja kaikki lajit kattavan urheilukulttuurin puolesta,

Veikkaajat.com