CS:GO | IEM Chicago Europe Qualifiers: ENCE – Space Soldiers


Jesse Pyrhönen

IEM Chicago 2018 Europe Qualifiers
Klo: 12.00

Suomalaisten näkökulmasta päivän ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelu on tietysti ENCEn ottelu. ENCE pelaa tänään turkkilaista Space Soldiersia vastaan BO3 ottelun, joka alkaa kello 12. Ottelu on myös osa IEM Chicago -turnauksen karsintoja.

ENCE on pelannut täysin yli odotusten joukkueen perustamispäivästä saakka. Tietysti odotukset Aleksi “allu” Jallin kasaamalle joukkueelle oli kovat, mutta ei kukaan voinut olettaa ENCEn olevan maailman kolmanneksitoista paras joukkue.

ENCE on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Vastaavasti Space Soldiers on onnistunut voittamaan vain viisi. Joukkueet ovat paperilla suurinpiirtein samalla tasolla. Molemmat joukkueet pystyvät kilpailemaan parhaalla tasolla, mutta eivät vielä ole aivan kärkikastia.

ENCE lähtee otteluun odotetusti ennakkosuosikkina, mutta ottelusta tulee varmasti tasainen. On mielenkiintoista nähdä, mitä joukkueet ovat saaneet aikaiseksi tauon jälkeisellä muutaman viikon kestäneellä harjoitusajalla.

 

Arvioimamme karttavalinnat

  • ENCE remove Cache
  • Space Soldiers remove Overpass
  • ENCE pick Nuke
  • Space Soldiers pick Mirage
  • ENCE remove Train
  • Space Soldiers remove Dust 2
  • Kolmas kartta = Inferno

Molemmat joukkueet tulevat poistamaan huonoimmat karttansa, jotka ovat tässä tapauksessa Cache ja Overpass. ENCE tulee valitsemaan yhden parhaimmista kartoistaan, Nuken, joka on samalla yksi Space Soldiersin huonoimmista. Space Soldiers on pelannut Nukea viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksi kertaa, joista molemmista turkkilaisjoukkue nappasi häviön.

Space Soldiers tulee varmasti valitsemaan Miragen omaksi kartakseen, sillä ENCE on viimeaikoina näyttänyt hieman epävarmoja merkkejä kyseisessä kartassa. Mirage on aina ollut todella vahva kartta turkkilaisille, joten tästäkään valinnasta ei pitäisi olla epäilyksiä. ENCE voi kuitenkin yllättää, sillä on vaikea sanoa, minkä parissa joukkue on työskennellyt viimeiset kaksi viikkoa. Paperilla ENCEn pitäisi olla todella hyvä joukkue Miragessa, joka myös nähtiin muutama kuukausi sitten ESL One Cologne -turnauksessa, jossa suomalaisjoukkue haastoi maailman toiseksi parhaan joukkueen Na’Vin toden teolla.

ENCE on kokonaisuudessaan parempi joukkue, ja heillä on huomattavasti parempi karttavalikoima otteluun lähdettäessä. Hieman yli 1,70 kerroin kelpaa mainiosti.

Artikkelit samasta aiheesta