CS:GO | ESL One New York Qualifier: North – Gambit


Jesse ”grilli” Pyrhönen

Tarjoaako North uuden opetuksen, vai laittaako Gambit kampoihin?

ESL One New York karsintojen viimeinen päivä alkaa tänään, kun neljä viimeistä joukkuetta taistelevat paikasta finaalissa ja isoon omenaan pääsystä. Jäljellä on kaksi joukkuetta ylemmästä bracketista: North ja Gambit, kuin myös kaksi joukkuetta alemmasta bracketista: Optic ja Hellraisers.

Ylemmän bracketin ottelun voittaja marssii suoraan finaaliin, kun häviäjä joutuu konsolidaatiofinaaliin vastakkain alemman bracketin ottelun voittajaa vastaan. Konsolidaatiofinaalin voittaja pääsee finaaliin.

Ylemmän bracketin ottelussa vastakkain asettuvat tanskalaisjoukkue North ja lähes kokonaan kazakstanilaisista koostuva Gambit. North lähtee kyseiseen otteluun suurena ennakkosuosikkina.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeisen kolmen kuukauden aikana vain yhden kerran, joka tapahtui 21.5, jolloin North voitti Gambitin 2-1 (13-16, 16-11, 16-5.) North on ollut viime aikoina huomattavasti parempi joukkue mm. voittaen Dreamhack Open Toursin ja sijoittuen sijalle 3-4 StarSeries i-League Season 5 ja Dreamhack Open Summer -turnauksissa.

Gambit sen sijaan ei ole saanut aikaan yhtään suuria ja merkittäviä tuloksia. Joukkue sijoittui sijalle 15-16 StarSeries i-League Season 5 -turnauksessa. Gambit kuitenkin pääsi välieriin molemmissa Dreamhack Open turnauksissa. Saavutus ei ole merkittävä, sillä molemmat turnaukset olivat täynnä astetta huonompia joukkueita.

 

Meidän arvioimat karttavalinnat

Järjestys ei ole tiedossa.

  • Gambit remove Nuke
  • North remove Cache
  • Gambit pick Train
  • North pick Dust 2
  • Gambit remove Overpass
  • North remove Inferno
  • Kolmas kartta = Mirage

Gambit on joukkue, jolla ei ole erityistä ns “instabänniä”, vaan joukkue pyrkii poistamaan kartan, joka on hyvä toiselle joukkueelle. Gambit ei kuitenkaan pidä Nuken pelaamisesta, ja kyseessä on hyvä kartta Northille, joten on itsestäänselvyys, että Gambit poistaa Nuken.

North on hieman erilainen joukkue, sillä North luottaa “instabänni” taktiikkaan. Cache on kartta, jota North ei pelaa ollenkaan, ja näin Northin ei tarvitse ikinä harjoitella kyseistä karttaa. North tulee poistamaan Cachen.

Gambitin yksi parhaimmista kartoista on Train, joka on ainoa kartta, missä Gambit hyvänä päivänä pystyy Northin voittamaan. Monet valitsevat Trainia Northia vastaan, mutta se ei koskaan näytä olevan ongelma tanskalaisille, sillä siitä huolimatta heillä on kohtuullisen hyvät tilastot kyseisessä kartassa. North porskuttaa Trainissa 49% kierrosvoittoprosentilla, joka on 0,8% huonompi kuin Gambitin.

North tulee käyttämään tilaisuuden hyväksi, ja tanskalaiset valitsevat varmasti Dust 2 kartakseen. Kyseisen kartan tulon jälkeen North on näyttänyt loistavia otteita Dustissa, jotka varmasti jatkuvat. North on kerännyt seitsemästä ottelustaan viisi voittoa, joista kaksi häviötä olivat Mousesportsia ja AGO:a vastaan – molemmat erittäin tiukkia otteluita.

Viimeiseksi kartaksi jää hyvin todennäköisesti Mirage, sillä Gambitin persposket ovat varmasti edelleen kipeitä viime kuussa pelatun Overpassin jälkeen, jonka North hoiti nimiinsä 16-5.

North tulee poistamaan kahdesta jäljellä olevasta kartasta Gambitille paremman, ja itselleen huonomman kartan Infernon. Täten jäljelle jää Mirage, jossa Gambitillä on viiden ottelun tappioputki. North pelaa Miragea erittäin mieluusti ollessaan kymmenen ottelun voittoputkessa.

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta