CS:GO | ESL One Cologne: Liquid – North


Jesse ”grilli” Pyrhönen

ESL One Cologne -turnauksen toinen päivä käynnistyy tänään, kun luvassa on kuusi erittäin mielenkiintoista BO3 formaatilla pelattavaa ottelua. Päivän ensimmäisessä ottelussa eilen saksalaisjoukkue BIG:lle hävinnyt Team Liquid ottaa mittaa Fnaticille tiukan tappion kärsineestä tanskalaisjoukkue Northista. Ottelu alkaa kello 13.00.

Team Liquid näytti jo hetken aikaa maailman toisiksi parhaalta joukkueelta, mutta amerikkalaisten taso on jostain syystä tippunut — hurjasti. Liquid oli hetken aikaa ainoa joukkue, joka pystyi haastamaan maailman parhaan joukkueen Astraliksen, mutta tilanne on toinen, ja Liquid on vaikeuksissa jopa itseään huonompia joukkueita vastaan.

Liquid on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan viisi. Voitot tapahtuivat Fnaticia, NRG:tä ja BIG:ä vastaan. Liquid onnistui häviämään Astralikselle, Mousesportsille, FaZelle ja eilen BIG:lle. Liquid on selvästi vaikeuksissa oman pelinsä kanssa.

North, samoin kuin Liquid, on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain viisi. North on pelannut tasoltaan alempia joukkueita vastaan kuin Liquid. North on mm. hävinnyt Gambitille, Fnaticille, Imperialille ja Opticille.

Vuonna 2018 North on ollut hyvin ailahteleva. Tanskalaisjoukkue pystyy parhaina päivinä voittamaan FaZe:n kaltaisen ison joukkueen ja huonoimpana päivänä häviämään joukkueelle, jota kukaan ei edes tiennyt olevan olemassa. Tämä on Northin isoin ongelma, joka pitää saada korjattua ja pian.

 

Arvioimamme karttavalinnat

Järjestys ei ole tiedossa.

  • North remove Cache
  • Liquid remove Overpass
  • North pick Dust 2/Nuke
  • Liquid pick Inferno
  • North remove Train
  • Liquid remove Nuke/Dust 2
  • Kolmas kartta = Mirage

North saa pienen edun karttavalinnoissa, sillä molemmilla joukkueilla on ns. “permabanni”, joka on Liquidilla Overpass, ja Northilla Cache. Overpass ei kuulu Northin parhaisiin karttoihin toisin kuin taas Cache, joka on Liquidin yksi parhaimpia karttoja, mutta Northin permabanni. Täten North saa pienen edun otteluun lähdettäessä.

Northilla on kaksi hyvää vaihtoehtoa valitessaan ensimmäistä karttaansa. North voi valita joko Dust 2 tai Nuken, sillä ne ovat ainoat kartat, joissa Northilla on todella hyvät mahdollisuudet voittaa. BIG voitti Liquidin eilen Dustissa 16-8, joka varmasti houkuttelee Northia valitsemaan kyseisen kartan. Northin IGL Mathias ”MSL” Lauridsen on varmasti katsonut ottelun demon silmä tarkkana etsien Liquidin heikkoja kohtia.

Liquid tulee hyvin todennäköisesti valitsemaan Infernon omaksi kartakseen, sillä se on jo pitkään ollut joukkueen “go-to” kartta. Northin eilinen häviö Infernossa Fnaticille antaa Liquidille varmasti enemmän varmuutta valita kyseinen kartta sillä joukkue voi rauhassa tutkia ottelun demosta Northin heikkouksia.

Viimeiseksi kartaksi jää luultavimmin Mirage, joka tulee olemaan hyvin hankala kartta lopputuloksen veikkaamisen kannalta. Northin ansaitseman edun turvin on kannattavampaa työntää rahansa Northille, sillä kertoimenlaskija on selvästikin nauttinut muutaman liikaa laskiessaan kertoimia otteluun.

Kohteemme otteluun

North ML | 2,35 | MrGreen

Total Maps Played Over 2,5 | 1,95 | MrGreen

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta