CS:GO | ESL One Cologne: FaZe – MiBR


Jesse Pyrhönen

ESL One Cologne -turnauksen toisen päivän kolmannessa ottelussa nähdään vanha, mutta erittäin kiinnostava derby, kun FaZe ottaa mittaa brasilialaisjoukkue MiBR:stä. Ottelusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen, sillä joukkueet eivät ole pelanneet vastakkain kahteen kuukauteen, mutta sitä enne joukkueet kohtasivat joka kuukausi.

Oli aika, jolloin joukkueet pelasivat vastakkain melkein jokaisessa finaalissa, mutta MiBR ei ole enään samalla tasolla. Brasilialaisten viimeisin ison turnauksen finaali oli viime vuoden joulukuussa, kun joukkue voitti ESL Pro League Season 5 finaalit. Sen jälkeen matka on ollut jyrkkää alamäkeä.

MiBR kärsii vieläkin joukkueen ex support-pelaaja Epitácio ”TACO” de Melon lähdöstä eikä ryömimiselle näy loppua. Välillä olemme saaneet nähdä hyviäkin välähdyksiä joukkueelta, mutta ne välähdykset ovat todellakin pysyneet vain välähdyksinä.

FaZe on tämän vuoden puolella todistanut olevansa vieläkin yksi maailman parhaista joukkueista. FaZe on joutunut pelaamaan ilman tähtipelaajaansa Olof ”olofmeister” Kajbjer Gustafssonia jo 94 päivää, jonka aikana FaZe on voittanut kaksi turnausta viidestä ja lopuissa kolmessa turnauksessa joukkue on onnistunut selviämään välieriin asti.

Tilasto on täysin absurdi, sillä mikään joukkue ei koskaan ennen ole pystynyt samaan. On täysin järjetöntä, että neljän miehen joukkue pystyy edellä mainittuihin suorituksiin kahdella eri varapelaajalla.

FaZe lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina ja täysin syystä. MiBR:n pelaaminen on ollut säälittävää katseltavaa viime aikoina, ja sama meno tulee hyvin todennäköisesti jatkumaan. FaZe on todistanut olevansa voittava joukkue, ja sen he tulevat todistamaan jälleen tänään.

 

Arvioimamme karttavalinnat

Järjestys ei ole tiedossa.

  • FaZe remove Cache
  • SK remove Nuke
  • FaZe pick Mirage
  • SK pick Train
  • FaZe remove Overpass
  • SK remove Dust 2
  • Kolmas kartta = Inferno

FaZe tulee voittamaan karttavalinnat, sillä joukkue on osoittanut pystyvänsä pelaamaan Nukea, joka on aikaisemmin ollut joukkueen permabanni. MiBR ja FaZe jakavat nimittäin saman permabannin — Nuken. SK ei pelaa Nukea ollenkaan, joten FaZe uskaltaa jättää Nuken poistamatta.

FaZe voi täten poistaa yhden SK:n parhaista kartoista, joka on samaan aikaan hyvin heikko kartta heille itselleen. Kun Cache on poissa, on FaZella hurja etu otteluun lähdettäessä. SK:lle ei jää yhtään karttaa, jossa he olisivat parempia, kuin FaZe.

FaZe tulee valitsemaan omaksi kartakseen hyvin suurella todennäköisyydellä Miragen. Joukkueet kohtasivat kyseisessä kartassa hieman alle kaksi kuukautta sitten, jolloin FaZe voitti ottelun 16-5. Mirage on aina ollut todella vahva kartta FaZelle, joten se on erittäin hyvä valinta.

SK:n täytyy valita omaksi kartakseen Train, joka on tällä hetkellä Cachen kanssa ainoa kartta, jossa joukkue on väläytelly. Ongelmana valinnassa on se, että myös FaZe on todella hyvä joukkue Trainissa. SK:lla ei vain ole muita mahdollisuuksia, joten heidän on lähes pakko valita Train. Viimeksi joukkueet kohtasivat Trainissa lähes seitsemän kuukautta sitten, joten jos SK onnistuu opiskelemaan FaZea, voi heillä olla todella hyvät mahdollisuudet varastaa kyseinen kartta itselleen.

Kolmanneksi kartaksi jää hyvin suurella todennäköisyydellä Inferno, joka on kuuluisa kartta nimenomaan sarjan viimeisenä karttana. Infernossa on nähty monia jatkoaikoja ja erittäin tasaisia pelejä.

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta