CS:GO | ESL One Cologne 2018: Ninjas in Pyjamas – Cloud 9


Jesse ”grilli” Pyrhönen

Vuosien takainen derby

Kauan odotettu, CS:n katedraaliksi kutsuttu ESL One Cologne alkaa tänään 3.7 Tiistaina. Turnauksessa kilpailee 16 maailman parasta joukkuetta, jotka kaikki ovat valmiita tekemään kaikkensa saadakseen osansa $300 000 palkintopotista.

Ensimmäisen päivän ensimmäinen ottelu pelataan ruotsalaisjoukkue Ninjas in Pyjamas:n ja amerikkalaisjoukkue Cloud 9 välillä. Ottelu pelataan BO1 eli paras yhdestä menetelmällä.

Joukkueet olivat todella tunnettuja toisilleen muutama vuosi taaksepäin kun he pelasivat vastakkain useita kertoja kuukaudessa. Viimeisen keskinäinen ottelu pelattiin kuitenkin 15.11 viime vuoden puolella, joten sitä ei oteta huomioon.

NiP on ollut erittäin epävakaa joukkue viime aikoina. Ruotsalaiset pelasivat juuri Minor karsinnan, josta loppujen lopuksi pääsivätkin läpi. Ruotsalaiset pelaavat nyt Major karsinnassa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, joka on iso askel eteenpäin.

NiP on voittanut kuusi ottelua kymmenestä viime päivinä. Aluksi näytti siltä, että ruotsalaiset eivät taaskaan pääsisi jatkoon minor karsinnasta hävitessään 3DMaxille ensimmäisessä ottelussaan 2-0. Joukkue kuitenkin keräsi itsensä ja suorastaan lensi jatkoon.

NiP on juuri tehnyt isoja pelaajamuutoksia kaapatessaan kaksi vanhaa Fnatic pelaajaa Jonas ”Lekr0” Olofssonin ja Dennis ”dennis” Edmanin. Etenkin Dennis on iso muutos vanhaan, sillä hän on nyt IGL, ja hänen tyylinsä on huomattavasti erilaisempi, kuin Xizt:n, joka suuntasi samaan aikaan Fnaticiin.

Cloud9 on yhtä lailla ollut vaikeuksissa kokoonpanonsa kanssa, sillä potkiessaan uuden pelaajansa Pujan ”FNS” Mehtan pois aktiivisesta kokoonpanosta, ei joukkue ole onnistunut löytämään vakituista pelaajaa hänen paikalleen. Joukkue yritti jopa houkutella ex-pelaajaansa Jordan “n0thing” Gilbertiä takaisin, mutta hän ei suostunut sattuneista syistä.

Mousesportsin potkiessa Martin “STYKO” Stykin ulos kokoonpanostaan, otti Cloud9 häneen yhteyttä ja yhteistyö oli valmis. STYKO pelaa amerikkalaisjoukkueen mukana ainakin Kölnissä. Tulevaisuus Cloud9 joukkueen ja STYKOn kannalta on vielä hämärä.

Cloud9 viimeisin virallinen peli pelattiin lähes kuukausi sitten 9.6. Tämä on äärimmäisen iso aikaväli otteluille, ja täten Cloud9 ei varmasti ole parhaassa kunnossa pelillisesti. STYKO ei ole kerinnyt harjoitella joukkueen kanssa edes yli viikkoa, joten yhteinen sävel pelissä saattaa olla hieman hukassa toisin kuin NiP:llä, jotka ovat pelanneet hurjia määriä viime aikoina minor karsinnan takia.

Cloud9 tulee olemaan ruosteessa ja heidän pelisuunnitelma ei varmasti ole vielä selvä. NiP on varmasti heti valmiina pelaamaan, ja he ovat kehittyneet paljon Lekr0n tulon jälkeen. Ruotsalaisjoukkueen pitäisi tehdä Cloud9:sta selvää jälkeä.

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta