CS:GO | ELeague Premier 2018: Astralis – Mousesports

Jesse Pyrhönen

ELeague CS:GO Premier 2018
Klo. 21.00

ELeaguessa pelataan lauantai-iltana välieriä. Ensimmäisessä välieräparissa tanskalainen maailman parhaaksi joukkueeksi siteerattu Astralis kohtaa kansainvälisellä kokoonpanolla eteenpäin puksuttavan Mousesportsin. Ottelu alkaa lauantai-iltana kello 21.00.

Astralis on järjettömän kovassa iskussa. Astralis on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana 42 karttaa, joista joukkue on voittanut 35. Mousesports ei ole ollut läheskään yhtä hyvässä vireessä, sillä joukkue on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana 69 karttaa, joista he ovat voittaneet 39.

Astralis on maailman paras joukkue, ja täysin ansaitusti. Astralis on voittanut viimeisestä viidestä isosta turnauksesta kolme, selviytynyt yhden finaaliin voittamatta, ja yhdessä jäänyt sijalle 3-4. Mousesports vastaavasti on viimeisessä viidessä isossa turnauksessa sijoittunut sijoille 9-12, 2, 3-4, 5-6, ja 3-4.

 

Miksi Astralis pystyy dominoimaan näin selvästi?

Astralis on aivan toisella tasolla muihin joukkueisiin verrattuna, kun puhutaan apuvälineiden (kranaatit, valokranaatit, savukranaatit yms.) käytöstä. Petar Milovanovic, arvostettu cs asiantuntija ja tilastonörtti, on twiitannut monia kertoja todella kattavia statistiikkoja, jotka näyttävät Astraliksen utility damagen olevan paljon muita parempi. Esimerkiksi edellisessä turnauksessa, ESL One Colognessa, Astraliksen kierroskohtainen utility damage oli 26.8, kun muilla saman tilaston luvut eivät yltäneet edes kahteenkymmeneen.

Alla olevasta kuvasta, joka on tilastoitu ESL One Colognesta, näkee, että tämä on todella suuri tekijä, sillä esimerkiksi BIG, joka on ollut todella tuntematon ja todella kaukana parhaita joukkueita käytti äärimmäisen paljon kranaatteja. BIG nousi turnauksen finaaliin juuri sen ansiosta, sillä joukkueen yksilötaito ei ole lähelläkään maailman parhaita joukkueita. CS on joukkuelaji.

Astralis on myös kautta aikojen parhaiten yhteen pelaava joukkue. Astraliksen pommipaikan vaihdokset CT puolella (rotaatiot) ovat täysin omalla tasollaan, ja tästä saamme kiittää joukkueen pelin sisäistä johtajaa Lukas ”gla1ve” Rossanderia, joka on siteerattu maailman parhaaksi pelin sisäiseksi johtajaksi (IGL = In Game Leader).

Arvioimamme karttavalinnat

Valintojen järjestys ei ole tiedossa

  • Astralis remove Train
  • Mousesports remove Overpass
  • Astralis pick Nuke
  • Mousesports pick Cache
  • Astralis remove Mirage
  • Mousesports remove Inferno
  • Kolmas kartta = Dust 2

Astralis on seitsemän kartan joukkue, joka tarkoittaa sitä, että joukkueella ei ole niin sanottua “permabannia”, vaan joukkue pystyy pelaamaan kaikkia karttoja vakuuttavasti. Astraliksen kaksi huonointa karttaa ovat Cache ja Train. On kuitenkin hieman hölmöä puhua huonoimmista kartoista, sillä Astraliksen kohdalla pitäisi ennemminkin sanoa vähiten pelatut kartat. Astralis on todistanut pystyvänsä voittamaan aivan kenet tahansa myös heidän “huonoimmissa” kartoissakin.

Mousesports on viime aikoina ruvennut poistamaan Overpassia, ja pelaamaan Cachea, joka kuulostaa hieman oudolta ottaen huomioon, että Mousesports oli täysin kelpo Overpass joukkue, joka poisti Cachen jokainen kerta. Nyt tilanne on kääntynyt päälaelleen.

Nuke on kenties Astraliksen paras kartta, ja kaiken huipuksi Astralis on päässyt säästelemään sitä toden teolla. On täysin järjetöntä, että Astralis joutuu pohtimaan, minkä kartan valita, sillä joukkueella on vain yksinkertaisesti niin paljon hyviä karttoja. Astralis on pelannut Nukea viimeisen kolmen kuukauden aikana kahdeksan kertaa, ja joukkueella on tällä hetkellä 100% voittoprosentti kyseisessä kartassa.

Cache ja Train, joista toinen on varmasti Mousesportsin karttavalinta, ovat vähiten pelattuja karttoja Astralikselle. Kuitenkin molemmissa kartoissa ainoat häviöt Astralikselta ovat todella tiukat ottelut FaZea vastaan (17-19 Cache, 14-16 Train).

Mousesports on juuri vaihtanut vanhan pelaajansa Martin “STYKO” Styk:n Virtus.pro:n entiseen pelaajaan Janusz ”Snax” Pogorzelskiin. Mousesports ei ole ehtinyt harjoitella Snax:n kanssa kauaa, ja joukkue ei varmasti ole harjoitellut Cachea tai Trainia, jotka eivät edes kuulu Mouseportsin parhaimpiin karttoihin. Kyseiset kaksi karttaa ovat silti ainoat kartat, mitä Mousesports voi edes harkita pelaavansa, sillä Astralis on liian dominoiva muissa kartoissa.

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta