CS:GO | ELeague Premier 2018: Astralis – Liquid


Jesse Pyrhönen

ELeague Premier 2018
Klo: 21.00

Atlantassa pelattava ELeague CS:GO Premier 2018 -turnaus on edennyt kahden päivän verran eteenpäin. Tänä iltana pelataan A- ja B-lohkojen voittajien ottelut. A-lohkon voittajien ottelussa Liquid haastaa maailman parhaan joukkueen Astraliksen. B-lohkon ottelussa maailman toiseksi paras joukkue Na’Vi saa vastaansa Mousesportsin.

Tässä vihjeessä keskitymme A-lohkon voittajien otteluun Astraliksen ja Liquidin välillä. Astralis voitti ensimmäisen ottelunsa Cloud9 vastaan 2-0. Cloud9 pääsi yllättävän lähelle karttavoittoa ottelun ensimmäisessä kartassa, Infernossa, joka päättyi lopulta 19-15 Astraliksen hyväksi. Ottelun toinen kartta, joka oli myös Astraliksen valitsema, Overpass, päättyi 16-9 Astraliksen eduksi.

Astraliksen 2-0 voitosta sai ennen ottelua ~1,30 kertoimen, joten tulos oli selvästi odotettu. Cloud9 yllätti päästessään edes lähelle karttavoittoa Infernossa.

Liquid pelasi ensimmäisen ottelunsa uudistettua MiBR -joukkuetta vastaan. Liquid otti myös vahvan 2-0 voiton (16-8 Inferno, 16-9 Cache). Joukkueen tähtipelaaja Russel ”Twistzz” Van Dulken näytti kyntensä ja lähes kantoi joukkueensa voittoon. Twistzz:n HLTV-rating oli 1,63 ja hänen plus-miinus statistiikka tapoissa ja kuolemissa oli +31.

Arvioimamme karttavalinnat

Valinnat aloittava joukkue ei ole tiedossa.

 • Astralis remove Cache
 • Liquid remove Overpass
 • Astralis pick Nuke
 • Liquid pick Train
 • Astralis remove Inferno
 • Liquid remove Dust 2
 • Kolmas kartta = Mirage

Astralis ja Liquid ovat kohdanneet viimeisen kolmen kuukauden aikana viidesti. Viiteen otteluun on mahtunut yhteensä kaksitoista karttaa. Viidestä ottelusta yksi on ollut BO1, kolme ottelua on ollut BO3 ja yksi ottelu BO5. Astralis on voittanut viidestä ottelusta kaikki viisi ja kartoissa Astralis on johdossa 10-2.

Aikaisemmat karttavalinnat joukkueiden välillä ovat menneet suurinpiirtein seuraavasti:

 • Astralis remove Cache
 • Liquid remove Overpass
 • Astralis pick Dust 2
 • Liquid pick Mirage
 • Astralis remove Inferno
 • Liquid remove Mirage
 • Kolmas kartta = Nuke

Miksi Astralis siis vaihtaisi heidän go-to valintansa toiseen karttaan? Astralis on tällä hetkellä ainoa seitsemän kartan joukkue viiden parhaan joukkueen sisällä. Astralis on loistava jokaisessa kartassa, ja se tekee heistä maailman parhaan joukkueen. Kaiken lisäksi Astralis on kouluttanut Liquidia Dustissa viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksi kertaa (16-1, 16-11).

Liquid odottaa Astraliksen valitsevan Dustin omaksi kartakseen, joten valitsemalla Nuken, Astralis väistää iskun vyön alle. Liquid on valmistautunut pelaamaan Dustia ja Miragea, joten Astraliksella on mahdollisuus yllättää jo karttavalinnoissa ja joukkueen IGL Lukas ”gla1ve” Rossander tietää tämän varmasti.

Mirage on ainoa kartta, jossa Liquidilla on mahdollisuus päihittää Astralis. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain Miragessa viimeisen kolmen kuukauden aikana kolme kertaa, joista kaikki ottelut päättyivät 16-14. Ensimmäinen ja toinen ottelu Liquidin hyväksi, ja kolmas Astraliksen.

Astralis ja Liquid ovat pelanneet viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksitoista karttaa kuudessa eri kartassa. Astralis on voittanut näistä kymmenen, kun Liquid on voittanut vain kaksi.

Teoriassa jos Astralis haluaa yllättää vielä enemmän, voi joukkue poistaa Cachen sijasta Miragen, jolloin Liquid valitsisi omaksi kartakseen Cachen. Astralis on ennenkin näyttänyt kykenevänsä pelaamaan myös Cachea, joka tekee heistä seitsemän kartan joukkueen. Viimeisin ottelu joukkueiden välillä Cachessa päättyi 16-3 Astraliksen hyväksi.

Astralis tulee voittamaan ottelun huomattavasti suuremmalla karttavalikoimallaan. Astralis voittaa ottelun jo karttavalinnoissa, sillä heillä on niin monta tapaa yllättää Liquid. Astralis -1,5 tasoituksella kelpaa erittäin hyvin vetolapulle.

Panostus (1-5): 5

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta