CS:GO | Dreamhack Masters Stockholm Qualifier: Space Soldiers – Optic Gaming


Jesse ”grilli” Pyrhönen

Tulemmeko näkemään turkkilaisten dominointia, vai pystyykö tanskalaiset taistelemaan?

Dreamhack Masters Stockholm -turnauksen euroopan karsinnat alkavat tänään neljällä ottelulla. Karsinnoissa on mukana kahdeksan joukkuetta, jotka ovat: Virtus.pro, NOBO, Space Soldiers, Optic, AGO, Heroic, Hellraisers ja Spirit. Yksi päivän mielenkiintoisimmista otteluista pelataan turkkilaisjoukkue Space Soldiersin ja tanskalaisjoukkue Opticin välillä.

Space Soldiers oli alkuvuodesta todellinen yllättäjä, kun joukkue pelasi itsensä ESL Pro League finaaleihin heittämällä. Turkkilaiset suorastaan dominoi jokaista joukkuetta online peleissä, joka oli hieman ihme, sillä kukaan ei odottanut sellaista alkuvuotta.

Space Soldiersin vire ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä turkkilaisjoukkue floppasi turnauksissa — pahasti. Turkkilaiset ovat kuitenkin parantaneet sijoittumalla sijalle 5-6 ESL One Belo Horizonte -turnauksessa, ja voittamalla Dreamhack Open Austin -turnauksen. Näyttäisi siltä, että Space Soldiersin suunta on ylöspäin.

Optic on uusin tanskalainen joukkue, joka on ollut tällä kokoonpanolla kasassa vasta 62 päivää, joka on hieman yli kaksi kuukautta. Tanskalaisten tulokset ovat olleet ailahtelevia, eikä joukkueesta voi vetää vielä suuria johtopäätöksiä.

Space Soldiers ja Optic ovat kohdanneet aiemmin kaksi kertaa, joiden aikana on pelattu viisi karttaa. Space Soldiers on voittanut kaksi kartta ja yhden ottelun, kun Optic on voittanut kolme karttaa ja yhden ottelun. Turkkilaiset ottivat nimiinsä viimeisimmän ottelun. Optic voitti ESL Pro League finaaleissa pelatun ottelun, missä Space Soldiers oli selvästi enemmän kuin hukassa.

 

Arvioimamme karttavalinnat

Järjestys ei ole tiedossa.

  • Optic remove Cache
  • Space Soldiers remove Nuke
  • Optic pick Mirage
  • Space Soldiers pick Train
  • Optic remove Dust 2
  • Space Soldiers remove Overpass
  • Kolmas kartta = Inferno

Ottelun karttoja on hyvin vaikea arvioida, sillä kyseessä on joukkueet, joilla ei ole tiettyä karttaa jonka he valitsevat aina. Optic on tykkää valita Infernoa, mutta Space Soldiers on erinomainen joukkue siinä kartassa, joten on epävarmaa uskaltaako Optic valita sen omaksi kartakseen.

Space Soldiers tykkää usein valita Cachen, mutta kyseinen kartta on Opticin “permabänni”, joten Space Soldiers ei pysty valitsemaan kyseistä karttaa. Space Soldiers ei tule myöskään valitsemaan Infernoa, koska he tietävät, että jos Optic ei valitse sitä, jää Inferno kolmanneksi kartaksi.

Opticin valinta tulee todennäköisesti olemaan Mirage, sillä tanskalaisjoukkue voitti Space Soldiersin kyseisessä kartassa muutama viikko taaksepäin. Täten Space Soldiersille jää Train tai Inferno, jotka molemmat ovat erinomaisia karttoja Space Soldiersille, ja Space Soldiers on voittanut Opticin molemmissa kartoissa muutama viikko taaksepäin.

Karttavalinnat tulevat suosimaan Space Soldiersia vahvasti, sillä Optic ei varmasti uskalla valita Overpassia, joka normaalisti on Space Soldiersin “permabänni.” Space Soldiers voittaa karttavalinnat poistamalla Nuken.

Joukkueet ovat hyvin tasaväkiset, mutta Space Soldiers on kokeneempi ja täten heillä on enemmän karttoja, joita pelata.

ensitalletuksella
ensitalletusbonus
spinniä talletuksetta
X
Kierrätysvaatimus

Artikkelit samasta aiheesta